„In cadrul acestei tabere colegii speologi din Polonia au vizitat atat pesteri turistice accesibile publicului larg ca Ghetarul Scarisoara, Ghetarul Vartop si Cetatile Ponorului, precum si pesteri dificile ca Hodobana si Coiba Mare care necesita echipament speologic specific, si care au pasaje dificile“, a spus Christian Ciubotarescu, presedintele Asociatisi Sfinx.
Accesul in pesterile arii protejate din Parcul Natural Apuseni s-a facut pe baza autorizatiei emise de administratia Parcului si sub indrumarea agentilor de teren, cu prealertarea serviciului public Salvamont Alba.
„Colegii speologi au fost impresionati in mod placut de pesterile vizitate si doresc ca si in viitor sa revina sa viziteze si alte pesteri din Muntii Apuseni. Colaborarea intre Asociatia Speologica Sfinx Garda si Clubul din Wroclaw dateaza de peste 10 ani, colegi scufundatori de la acest club realizand explorarea pana la actualul terminus a celei mai adanci pesteri scufundate din Romania respectiv Izbucul Tauz care se afla in zona si are 87 metri adancime“, a precizat speologul din Garda de Sus.
La tabara au participat 15 speologi amatori din Polonia, care au diverse ocupatii precum arhitecti, ingineri, geologi si studenti la diferite facultati din Wroclaw si doi speologi amatori de la Sfinx Garda.