
Algele, un podus alimentar 100% natural, au o valoare nutritiva foarte mare. Ele contin vitaminele A, B, C si E, minerale, precum potasiu, iod, magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, mangan, seleniu, siliciu, fosfor, aminoacizi, proteine si fibre. Algele contin si betacaroten, substanta care ofera organismului posibilitatea de a produce vitamina A, datorita careia sistemul imunitar, pielea si tesuturile sunt protejate in profunzime. Algele sunt bogate in clorofila si vitamine din complexul B, mai ales B12, care favorizeaza regenerarea celulelor si producerea de globule rosii. De asemenea, ele contribuie la producerea de colagen si lupta impotriva infectiilor.
Consumul de alge protejeaza si imbunatateste aparatul digestiv si pe cel cardiovascular, asigura sanatatea arterelor prin continutul scazut de lipide, reduce riscul de arteroscleroza si de infarct miocardic, combate constipatia si energizeaza organismul. Totodata, consumul de alge asigura mentinerea colesterolului la cote normale, combate anemia si obezitatea, intareste sistemul imunitar, regenereaza celulele organismului, faciliteaza eliminarea toxinelor si actioneaza impotriva procesului de imbatranire. In acelasi timp, algele favorizeaza elasticitatea pielii.