Maine incepe a sasea editie a Pelicam, Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni

A sasea editie a Pelicam incepe maine la Tulcea cu o zi plina de proiectii pentru copii. Vineri sunt programate filmele pentru adolescenti, iar sambata si duminica vedem si dezbatem filmele din toate cele patru competitii Pelicam. Ne intalnim la Centrul Cultural Jean Bart, Muzeul de Arta, campingul Pelicam pe malul lacului Ciuperca, dar si…

Citește mai departe

Este capitalismul vinovat de distrugerea Planetei?

De aproape un deceniu incalzirea globala a devenit ”grija” nr. 1 si mesajul cel mai ”cool” al tuturor demagogilor si impostorilor – politicieni, spalatorese de cartier totusi ”ecologice”, furnizori de substante letale pentru executii capitale dar in recipiente ”reciclabile”, si de vopsea verde insa pe pompele de motorina – a devenit mesajul de dispret capitalist…

Citește mai departe

Atac la plamanul verde al Clujului

Administratorii zonei Fagetul Clujului – Valea Morii vor sa mareasca aria protejata si sa introduca aici restrictii prin ordin ministerial. Principalele agresiuni inregistrate sunt constructiile de tot felul, arderea pasunilor, suprapasunarea, desecarea mlastinilor. Cine incalca reglementarile va plati amenzi de pana la 60.000 de lei sau chiar va face inchisoare. O cercetare sociologica realizata pe…

Citește mai departe
Ultimul exemplar de ?estoas? din specia disp?rut? "Geochelone Abigdoni" expus la New York

Ultimul exemplar de testoasa din specia disparuta „Geochelone Abigdoni” expus la New York

Fost simbol al conservarii faunei pentru arhipelagul Galapagos, “George singuraticul”, o testoasa de o suta de ani care a murit in 2012, va fi expus la Muzeul american de Istorie Naturala din New York, scrie agentia France Presse. “George singuraticul” era ultimul exemplar din specia ‘Geochelone Abigdoni’, specie endemica insulelor Galapagos, situate la 1.000 de…

Citește mai departe
Comisia Europeana propune o interdictie totala a pescuitului cu setci in deriva

Comisia Europeana propune o interdictie totala a pescuitului cu setci in deriva

Comisia Europeana doreste sa INTERZICA de la 1 ianuarie 2015 utilizarea oricarui tip de SETCI IN DERIVA pentru activitatile de pescuit desfasurate in apele UE, au anuntat vineri reprezentantii institutiei. Potrivit sursei citate, desi exista deja norme in vigoare care INTERZIC utilizarea SETCILOR IN DERIVA pentru capturarea anumitor pesti migratori, practica respectiva continua sa constituie…

Citește mai departe
Dintre reptilele de ap? dulce, o treime sunt considerate aproape de extinc?ie

Aproximativ 20 la suta din speciile de reptile ar putea sa nu supravietuiasca distrugerii habitatelor

Au existat inaintea dinozaurilor, iar acum sunt amenintati cu disparitia din cauza activitatii omului. Intr-un articol publicat in revista „Biological Conservation” se arata ca aproximativ 20 la suta din speciile de reptile ar putea sa nu supravietuiasca. Este din cauza distrugerii habitatelor acestora ca urmare a defrisarii padurilor si utilizarii terenurilor pentru agricultura. Peste 200…

Citește mai departe

Tonul rosu (bluefin) este in pragul disparitiei, in timp ce celelalte tipuri sunt exploatate la nivel maxim

In revistele de sanatate, se gasesc din abundenta reclame care prezinta tonul la conserva ca fiind o sursa excelenta de proteine, numarandu-se printre produsele puternic promovate, distribuite si consumate in intreaga lume. Numai ca din acesta “poveste de dragoste”, dintre sanatatea noastra si ton, lipseste o parte, cea referitoare la populatiile de peste aproape de extinctie. Pescuitul industrial,…

Citește mai departe

Australia: Mediul marin este grav afectat de incalzire

Cercetatori australieni au afirmat vineri ca exista „dovezi evidente” ale impactului negativ al incalzirii globale asupra conservarii faunei si florei. Circa 80 dintre cei mai buni experti marini din Australia, membri ai Institutului guvernamental CSIRO, au realizat o harta a efectelor incalzirii globale asupra oceanelor din jurul tarii, relateaza AFP, citata de Agerpres. Ei spun…

Citește mai departe
Un nou pas în realizarea Strategiei Deltei Dun?rii: Banca Mondial? a prezentat raportul de diagnostic

    Delta din mijlocul Bucurestiului. Un adevarat ecosistem, intre blocuri prafuite si munti de gunoaie

    Si totusi paradisul exista, pe lacul abandonat al Vacarestilor. O constructie sistematizata in perioada lui Nicolae Ceausescu si neglijata apoi de autoritati s-a transformat intr-o insula de liniste, unde traiesc fericite specii rare de pasari si animale. In acest loc superb au fost observate aproximativ 90 de specii de pasari. Multe dintre ele protejate in…

    Citește mai departe

    Oficialii din Paraguay au anuntat descoperirea unui trib izolat, in adancul padurii Chaco

    Oficialii din Paraguay au anuntat descoperirea unui trib izolat, in adancul padurii Chaco din vestul tarii, relateaza ziarul Global Post. Se crede ca grupul, poreclit „tribul care se ascunde”, ar face parte din populatia Ayoreo Totobiegosode, o cultura indigena grav afectata de defrisarile ilegale din Paraguay si de extinderea fermelor de vite, care a avut…

    Citește mai departe

    Salvati Copiii alaturi de Sammy te provoaca la concursul „Fii Micul Ecologist care Salveaza Planeta!”

    Salvati Copiii alaturi de Sammy te provoaca la concursul „Fii Micul Ecologist care Salveaza Planeta!” Salvati Copiii Romania lanseaza in parteneriat cu MediaPRO Distribution, Hollywood Multiplex si Itsy Bitsy concursul „Fii Micul Ecologist care Salveaza Planeta!” Cine este Sammy? Sammy, o simpatica broscuta testoasa, este cel mai curajos dintre semenii sai. Asa cum se intampla…

    Citește mai departe

    Oamenii au provocat disparitia testoasei gigantice

    Printre cauzele disparitiei megafaunei se numara oamenii, schimbarile climatice si cataclismele. Oamenii au dus testoasa gigantica spre disparitie acum aproape 3.000 de ani,potrivit unui studiu. Este unul dintre cazurile care arata in mod clar ca oamenii au jucat un rol important in extinctia animalelor gigantice, cunoscute drept „megafauna”. O echipa de cercetare australiana a descoperit…

    Citește mai departe

    Testoasele, victimele pescarilor

    Milioane de broaste testoase au fost ucise in ultimele doua decenii prin blocarea in uneltele de pescuit, conform unui sondaj efectuat la nivel mondial, citat de BBC. Descris ca fiind prima sinteza globala a datelor existente, studiul a descoperit in special ratele ridicate de „captura accidentala” in Marea Mediterana si in Pacificul de Est. „Santinelele”…

    Citește mai departe

    Poluarea luminoasa

    Poluarea luminoasa este produsa de iluminarea urbana ineficienta, de iluminarea incorecta a drumurilor si autostrazilor sau de iluminarea privata inadecvata si provoaca o serie intreaga de probleme. Se vorbeste de poluare luminoasa atunci cand luminile artificiale sunt atat de numeroase si omniprezente incat dauneaza intunericului normal si dorit pe timpul noptii. Astfel, la caderea noptii,…

    Citește mai departe