M?nânc? s?n?tos: Verde?uri care î?i dau energie

Verdeturi contra diabetului

Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza. Studiul a pornit de la o statistica sumbra, care arata ca in ultimii 20 de ani…

Citește mai departe

Fructe de vara, pentru tratarea anumitor afectiuni

Caisele Acestea contin vitaminele A, B1, B2, C si P, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier si cupru. Actioneaza natural impotriva cancerului datorita substantei numita amigdalina care este foarte importanta in vindecarea acestuia. Mineralele si vitaminele din caise fortifica sistemului nervos, inlatura stresul, oboseala si depresia si da vigoare trupului. Zmeura Contine calciu, potasiu, fier,…

Citește mai departe

Grasimile induc ADHD

Dietele bogate in grasimi saturate, zaharuri rafinate si sare sunt una dintre cauzele principale ale sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), arata un studiu realizat de cercetatori din Australia. Sindromul ADHD a fost subiectul unui alt studiu, in urma cu trei ani, cand cercetatori de la Universitatea Southampton din Marea Britanie au aratat…

Citește mai departe

Zone Arena – gazda de circ

Circul Safari a poposit de cateva zile pe Bulevardul Barbu Vacarescu. Artisti ai circului din Olanda, Ungaria, Croatia si Israel vor da reprezentantii la Bucuresti pana luni. Baloti intregi de paie, zeci de kilograme de carne si alte zeci de morcovi si fructe fac parte din meniul zilnic al animalelor de la Circul Safari, care…

Citește mai departe

Ce fructe consuma romanii

Fructele sunt cele mai indicate pentru combaterea stresului si pentru asigurarea cantitatii optime de vitamine si minerale. Incurajati copiii sa manance multe legume si fructe, chiar daca fac mofturi. Pentru ca sunt printre cele mai ieftine si mai intens comercializate fructe, romanii prefera sa consume mere. Un studiu realizat de compania Granini arata ca peste…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Noile norme UE de etichetare a produselor eco si noua sigla eco intra in vigoare la 1 iulie

Uniunea Europeana introduce si noi norme in materie de acvacultura ecologica. Noile norme UE privind etichetarea produselor alimentare ecologice, inclusiv obligatia de a afisa noua sigla ecologica a UE, intra in vigoare la 1 iulie 2010. Asa-numita „euro-frunza” va aparea de acum in mod obligatoriu pe alimentele ecologice preambalate produse in orice stat membru al…

Citește mai departe

Din secretele nutritive ale cireselor

Ciresele dulci si cele amare sunt doldora de substante nutritive. Ele ne intaresc sistemul imunitar si ne ajuta sa luptam impotriva bolilor cronice: obezitate, afectiuni cardiace, hepatice, renale, cancer si imbatranire prematura. Analizandu-se compozitia, -s-a observat ca ciresele contin vitaminele A si C, vitamine din complexul B, dar si saruri de potasiu, calciu, fosfor, magneziu,…

Citește mai departe

Uleiul de masline regenereaza pielea

Persoanelor cu ten uscat li se recomanda cremele pe baza de ulei de masline, pentru ca acesta ajuta la hidratare si mentine pielea elastica Uleiul de masline este cunoscut pentru beneficiile aduse organismului, si in special pielii, dupa cum afirma specialistii in cosmetica. Potrivit acestora, uleiul de masline curata si inmoaie pielea, o hidrateaza si…

Citește mai departe

Oamenii care traiesc din gunoaie. De voie

Isi spun freegani si consuma putin. Minim. Mananca din tomberoanele supermarketurilor, se imbraca cu hainele parintilor sau bunicilor, lucreaza doar cat este necesar. E o lume bizara, pe care nu multi o accepta, dar o lume situata dincolo de lacomie, conformism, consum nesabuit. Daca ii vezi cu nasul afundat in tomberon, te-ai gandi ca sunt…

Citește mai departe

Teiul pune sangele in miscare

Florile parfumate de tei au actiune sedativa, antiinflamatoare, antitermica, sudorifica si emolienta. Cura cu infuzie din flori de tei este benefica intr-o gama variata de boli – de la tulburari de somn, atacuri de panica, palpitatii, hipertensiune arteriala, dureri musculare, dischinezie biliara si pana la tulburari de coagulare. Alte preparate din aceste flori, precum decoctul,…

Citește mai departe

Guvernul taxeaza si mancarea din import

Importatorii care achizitioneaza cereale, carne, zahar, peste sau fructe si legume din Uniunea Europeana vor plati TVA in Romania. Combaterea evaziunii fiscale va insemna, de fapt, tot majorari de taxe. Produsele de lux vor redeveni accizabile, iar pretul alimentelor s-ar putea majora. Proiectul de ordonanta prin care Guvernul vrea sa combata evaziunea fiscala are atatea…

Citește mai departe

Otrava din farfurie

Pentru a ne mentine in forma, pentru a trai mult sau pentru a slabi, ni se recomanda sa mancam sanatos. Dar ce mai inseamna asta in conditiile in care majoritatea alimentelor sunt scaldate in substante chimice? Suntem in pericol sa inghitim reziduuri de pesticide si cand consumam produse autohtone, si cand le alegem pe cele…

Citește mai departe

Cancerul din alimente

Efectele cancerigene ale alimentelor rezultate din reziduri sunt coplesitoare, se arata intr-un raport emis de consilierii presedintelui american. Comisia de Boli Cancerigene a adaugat ca pe piata sunt utilizate peste 80.000 de substante chimice artificiale, multe dintre ele nefiiind studiate indeajuns pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum. Cei doi medici americani, oncologul…

Citește mai departe

Este zaharul marele bandit?

Se mai schimba in marea piesa a vietii ie-rarhia personajelor negative. Si in aceasta lume a raului functioneaza clasamente. Exista erou negativ, campion al ticalosiei, iar sub el sunt „eroii” rai de gradul 2, 3, 4. A fost o vreme in care cele mai hulite alimente erau grasimile. Ele erau cele mai importante personaje negative….

Citește mai departe

Alunele de padure previn bolile de inima

Energizante naturale, alunele de padure contin proteine, acizi grasi esentiali, vitaminele A, B1, B9, C, alaturi de minerale precum potasiul (635 mg), fosforul (330 mg) si calciul (225 mg). Datorita potasiului, alunele de padure sunt eficiente atat pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, cat si ca adjuvante in tratamentul lor. Fructele se consuma crude pentru a-si pastra…

Citește mai departe