Macesele functioneaza ca un calmant in caz de insomnii, migrene, astenii nervoase si oboseala fizica cronica.

Le putem numi bijuterii de padure. Sunt ca niste margele rosii si mici, dar care aduc multe beneficii organismului. Asadar, luati-va cosurile si plecati la cules de macese. Sunt pline de vitamine. Pe langa vitamina C, macesele mai contin si vitaminele B1, B2, K si PP, proteine, acizi, celuloza, substante minerale, provitamina A si zaharuri….

Citește mai departe
Amenzi de pân? la 500 de lei pentru cei care nu cur??? dup? animale de companie

Hranirea naturala a cainilor

Hranirea cit mai naturala si sanatoasa a cainilor devine un subiect de mare actualitate a zileleor noastre.Piata hranei uscate pentru caini este invadata de o multitudine de marci de hrana ,iar alegerea unei dintre ele este foarte dificila daca nu stim sa citim ce contine hrana respectiva. Hrana uscata a cainilor trebuie sa fie cit…

Citește mai departe

Vinuri ecologice de pe Dealul Istrita la Targul cu Bunatati din Sinaia – 7-9 sept

Ne reintoarcem la Sinaia in acest week-end, din 7 pana in 9 septembrie, tot in fata magazinului Winmarkt. La aceasta editie ne face placere sa va prezentam sa degustati vinurile celor de la Domeniile Franco Romane, printre care se gasesc si vinuri ecologice. Domeniile Franco Romane – Comuna Breaza – judetul Buzau Suprafetele viticole ale Domeniilor…

Citește mai departe

Guvernul ar putea modifica OUG prin care se incurajeaza consumul de fructe in scoala

Guvernul ar putea lua in discutie, astazi, un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli, potrivit agendei de lucru a sedintei Executivului, informeaza Agerpres. Pe masa de lucru a Cabinetului se afla si proiecte…

Citește mai departe

Cereale pentru sanatate

Cerealele au devenit unul principalele subiecte din lumea sanatatii si nutritiei de astazi. Oamenii nu pot intelege cum un aliment pe care familiile lor l-au mancat de atat de mult timp a devenit deodata ceva “rau”, relateaza Wakeup-world.com. Realitatea este ca problemele precum sensibilitatea la gluten, obezitatea si boala celiaca sunt in crestere si legate…

Citește mai departe

Bauturile racoritoare, amendate de Protectia Consumatorului

Circa 1.348 litri de bauturi racoritoare, nectaruri si sucuri din fructe improprii consumului uman (produse depozitate necorespunzator sau cu data durabilitatii minimale depasita), in valoare de aproximativ 3.300 lei, au fost retrase definitiv de la comericializare in urma unei actiuni de control privind conformitatea si modul de etichetare, prezentare si publicitate a bauturilor racoritoare, a…

Citește mai departe

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale. Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de…

Citește mai departe

Tomatele, esentiale in regimul alimentar al bolnavilor cu blocaj renal

Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie sa fie modificata pentru a da organismului suficienta energie de a lupta cu boala, dar fara a forta rinichiul slabit. Serinela F., Suceava: „Ce regim alimentar trebuie sa urmeze un pacient cu blocaj renal?“ Prof. Constantin Milica: Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Datorita modificarilor climatice, romanii pot cultiva kiwi, banane si curmale

Imediat dupa 1990, profesorii de horticultura au inceput sa aclimatizeze fructe exotice. Incalzirea globala le-a dat si ea un ajutor, astfel ca, inca din 2008, in curtea Facultatii de Agronomie din Bucuresti cresc fructe de kiwi, banane, curmale, smochine.Cercetatorii ii incurajeaza pe romani sa incerce sa le cultive, macar din curiozitate: efortul este minim, satisfactia…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare, deoarece tot mai multi dintre romani doresc sa manance cat mai sanatos. Diferenta dintre produsele ecologice si cele obisnuite este data de substantele folosite pentru producerea acestora, la cele din prima categorie fiind utilizat gunoiul traditional de grajd (bogat mai…

Citește mai departe

Top 10 boli cauzate de deficiente de vitamine in corp

Pana nu demult nu se cunosteau repercusiunile lipsei de vitaminein organism. Desi se banuia inca din epoca renascentista ca exista substante care asigura starea de sanatate optima, abia in epoca moderna s-a determinat cu exactitate rolul fiecarei vitamine in parte. Multi cercetatori au primit Premiul Nobel pentru identificarea vitaminelor care au permis milioanelor de oameni sa-si…

Citește mai departe

Performante de mediu slabe ale supermarketurilor din Bulgaria si Romania

Supermarketurile din Bulgaria si Romania nu se ridica la nivelul asteptarilor in ceea ce priveste politica de mediu, reiese din primul studiu privind sustenabilitatea verde, se arata intr-un comunicat de presa remis Agerpres de catre filiala bulgara a organizatiei WWF. Studiul urmareste performanta a cate 10 retaileri din fiecare tara prin prisma a sase domenii-cheie:…

Citește mai departe

Efectele radiatiei solare asupra organismului

Spectrul radiatiei solare se compune din radiatii infrarosii (57%), luminoase (41-42%) si ultraviolete (1-2%). Intensitatea radiatiei solare variaza in raport cu zona geografica, relieful ei, anotimpul, gradul de poluare atmosferica. Radiatiile infrarosii constituie partea cea mai importanta a spectrului radiant, din punct de vedere cantitativ. Acestea se gasesc pretutindeni in natura, fluxul lor deplasandu-se de…

Citește mai departe

Aproximativ o suta de tone de fructe de padure au fost adunate din padurile judetului Harghita

Din zonele forestiere ale statului sau cele detinute de Directia Silvica Harghita s-a strans o productie impresionanta de zmeura, in pofida secetei din acest an. Conform Agerpres, pana la sfarsitul culesului, va fi adunata o productie totala de 120 de tone. Dinn pricina ploii si a vremii reci, productia de afine a fost compromisa. Fructele…

Citește mai departe

Dupa trei incendii izbucnite in Rezervatia Nationala Ceahlau, pompierii si silvicultorii interzic fumatul in padure

Dupa trei incendii izbucnite in Rezervatia Nationala Ceahlau, pompierii si silvicultorii interzic fumatul in padure Pe parcursul acestei saptamani, personalul Inspectiei de Prevenire impreuna cu personalul Directiei Silvice vor executa controale de prevenire si actiuni de informare preventiva in zona statiunii Durau si a Parcului National Ceahlau. Scopul acestor actiuni il reprezinta constientizarea persoanelor care…

Citește mai departe

Patru hectare de padure din Muntii Calimani sunt cuprinse de un incendiu

Patru hectare de padure tanara din Muntii Calimani, aflate pe raza administrativa a comunelor Sieut si Dumitrita, din judetul Bistrita-Nasaud, ard mocnit de trei zile, la stingerea incendiului actionand peste 30 de silvicultori, pompieri si localnici. Seful Ocolului Silvic Dealul Negru, Danut Pintea, a declarat, vineri, ca incendiul a izbucnit in cursul zilei de miercuri,…

Citește mai departe

Sarea, dulciurile, cateva fructe si legume, sucurile si alcoolul duc la incalzirea excesiva a corpului

Pe timpul verii, cand se ating temperaturi caniculare, aparatul cardiovascular si cel respirator sunt suprasolicitate. Pentru a se evita starile de lesin sau alte probleme de sanatate, este important sa nu incarcam si sistemul digestiv cu alimente grele. Sarea este primul element periculos ce duce la incalzirea corpului intr-o zi caniculara. „Nu trebuie sa se…

Citește mai departe

Fructe si legume care pot reprezenta un pericol pentru sanatate, in functie de urmele de pesticide depistate

Merele sau spanacul se presupune ca se numara printre alimentele recomandate pentru o viata sanatoasa de orice medic. Totusi, o organizatie ecologica a Statelor Unite ale Americii a intocmit doua „liste negre” cu legume si fructe periculoase pentru sanatate. Ce le poate face pe legume sau pe fructe nocive pentru om? Pesticidele, sustine o echipa…

Citește mai departe

Liga Internationala a Fructelor si Legumelor Defecte comploteaza in underword-ul legumelor refuzate de supermarketuri

Deformate, nefiresti, nepotrivite, anormale, ciudate … Acestea sunt cateva adjective ale unui grup de legume si fructe care parte dintr-o organizatie „underground” numita Liga Internationala a Fructelor si Legumelor Defecte. Si numarul lor creste in fiecare zi … Le-am condamnat. Toate supermaktele si pietele au facut-o… supunand pe fiecare dintre ele unui control sever in…

Citește mai departe

Hai sa dam mana cu mana toti agrarii din comuna

Anul 2012 este, printre altele, Anul International al Cooperativelor. Asta a stabilit ONU toamna trecuta, promovand aceste forme asociative drept un model de business capabil sa reduca saracia, sa genereze joburi si sa faciliteze integrarea sociala, sa echilibreze nevoia de profit cu satisfacerea nevoilor si intereselor membrilor sai si ale comunitatilor din care acestia fac…

Citește mai departe