Clementinele imbunatatesc vederea

Clementinele se afla si ele pe lista fructelor „minune“ fiind bogate in vitamina C, fibre, iar persoanele predispuse la alergii pot face o cura cu clementine pentru a scapa de aceste neplaceri. Clementinele sunt folositoare in caz de alergii si sensibilitati, sustin activitatea creierului, reduc stresul. Acidul citric pe care aceste fructe il contin protejeaza…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Ministerul agriculturii da ”unda verde” pentru construirea depozitelor private de legume si fructe

Pana la data 18 ianuarie 2013, agricultorii pot depune cereri pentru infiintarea depozitelor locale de legume si fructe, investitii finantate cu 80 de milioane de euro, din fonduri europene. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca au fost demarate sesiunile de depunere a proiectelor in cadrul masurii 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor…

Citește mai departe

Produsele alimentare ecologice ar putea constitui un avantaj pentru exportul pe piata UE

”Tarile Uniunii Europene ar putea importa din Moldova produse agricole ecologice. Aici exista conditii climaterice favorabile, sol fertil, insa producatorii agricoli nu sunt promovati pe piata externa strategic, intr-un mod consolidat”, a mentionat expertul german Hatto Brenner, in contextul trainingului ”Formarea preturilor de export”, care a avut loc pe 29 noiembrie 2012, la Camera de…

Citește mai departe
Întâlnire pe tema pie?ei produselor "ecologice ?i de calitate", la Expo Transilvania

Jumatate din fructele si legumele de pe piata sunt pline de pesticide

Romanii mananca 80% din import Cele mai afectate sunt strugurii (71% nivel de contaminare), bananele (56%), ardeiul gras (46%) Produsele alimentare de pe piata europeana contin 354 de pesticide diferite, iar cinci, cele mai folosite dintre acestea, sunt clasificate la categoria de risc de mutatii, cancer sau dereglari hormonale. Informatiile provin de la Pesticide Action…

Citește mai departe
Cresterea consumului de fructe

Consiliere gratuita pentru producatorii de legume-fructe care vor sa infiinteze centre de colectare si procesare prin PNDR

Producatorii de legume si fructe din vestul tarii vor primi sprijin si consiliere gratuita pentru accesarea Masurilor 121 si 123 din PNDR in vederea infiintarii centrelor de colectare si procesare. Ministerul Agriculturii va lansa in perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 noi sesiuni de depunere de proiecte pentru masurile 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”,…

Citește mai departe
Ministerul Agriculturii ia m?suri în privin?a fructelor contaminate cu pesticide

120 de tone de grapefruit din Turcia au fost distruse de autoritati din cauza continutului ridicat de reziduuri de pesticide

O cantitate de 120 de tone de grapefruit, provenite din Turcia, au fost distruse din cauza continutului ridicat de reziduuri de pesticide, fructele mentionate fiind depistate in urma unor controale desfasurate, in perioada 26 octombrie – 16 noiembrie 2012, de catre echipe mixte ale Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si ale…

Citește mai departe

Sprijin pentru fermieri

Producatorii de legume si fructe din vestul tarii vor primi sprijin si consiliere gratuita pentru accesarea masurilor 121 si 123, in vederea infiintarii centrelor de colectare si procesare a fructelor si legumelor. In acest scop, in toate comunele recunoscute drept bazine legumicole vor avea loc sedinte de lucru organizate de Biroul Regional Vest al Unitatii…

Citește mai departe
Consiliul Jude?ean Mure? a demarat cea mai ampl? campanie de informare din ?ar? pe un proiect finan?at prin POS

    Cinci stele in mijlocul padurii

    Suedezii stapanesc un teritoriu imens si cu atractii turistice de tot felul. Mari iubitori de sport si de natura, ei isi invita adesea vizitatorii sa se afunde in adancul padurilor, sa se piarda pe campiile imense sau sa se relaxeze pe malul numeroaselor lacuri. Obsedati de curatenie si de protejarea naturii, acesti scandinavi si-au imaginat…

    Citește mai departe

    Secretele sapunului natural

    Oamenii fabrica sapun inca de acum 3000 de ani. Acesta este rezultatul reactiei a trei elemente pure: soda, grasime si lichid (apa sau lapte). Aceasta reactie poarta denumirea de saponificare. Soda caustica este materia prima, alaturi de grasime, si trebuie manipulata cu atentie deoarece poate produce arsuri. De aceea este indicat sa ai in apropiere…

    Citește mai departe

    Detoxifiere cu sucuri naturale

    Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra…

    Citește mai departe

    Fermierii ieseni au descoperit o noua metoda pentru a supravietui crizei: agricultura ecologica.

    Reprezentantii Directiei pentru Agricultura Judeteana (DAJ) lasi au inregistrat o suprafata cultivata in sistem ecologic de 6.745 de hectare. Cei mai multi dintre fermieri cultiva cereale, pomi fructiferi sau cresc animale Tot mai multi fermieri ieseni aleg sa practice un tip de agricultura cu produse care, desi mai costisitoare, sunt din ce in ce mai…

    Citește mai departe

    Culisele unei afaceri de succes! Iata cum se pot obtine bani buni din agricultura

    Fermierii ieseni au descoperit o noua metoda pentru a supravietui crizei: agricultura ecologica • Reprezentantii Directiei pentru Agricultura Judeteana (DAJ) Iasi au inregistrat o suprafata cultivata in sistem ecologic de 6.745 de hectare • Cei mai multi dintre fermieri cultiva cereale, pomi fructiferi sau cresc animale Tot mai multi fermieri ieseni aleg sa practice un…

    Citește mai departe
    Beneficiile nebanuite ale perelor

    Perele dau energie organismului

    Bogate in fibre alimentare, vitamine, minerale si antioxidanti, perele sunt extrem de sanatoase pentru organism, pe care il protejeaza de numeroase afectiuni. Perele sunt fructe cu un continut ridicat de fibre alimentare, cupru, potasiu, fosfor si vitamina C. In plus, mai contin si vitaminele A, B1, B2, E, acid folic, calciu, magneziu, sodiu, fier, clor…

    Citește mai departe

    Zece organizatii din Medgidia participa la proiectul pilot european de incurajare a consumului de fructe si legume

    PRAIS Corporate Communications, alaturi de partenerii sai locali, lanseaza astazi proiectul pilot european „Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerabile”, sub sloganul „Mai mult gust, mai multa savoare”. Obiectivele campaniei – o initiativa a Directiei Generale Sanatate si Consumatori din cadrul Comisiei Europene – sunt promovarea si stimularea consumului de fructe…

    Citește mai departe
    Suc natural de mere

    Suc din mere sau pere ecologice – cu acest produs vor pomicultorii din Salaj sa dea lovitura pe piata sucurilor

    Suc din mere sau pere ecologice – cu acest produs vor pomicultorii din Salaj sa dea lovitura pe piata sucurilor. Si nu oricum, ci obtinand acest suc in fata clientului. Salajul a devenit un important producator de fructe si alte produse ecologice, sustin reprezentantii Asociatiei Pomicultorilor Salaj. Presedintele asociatiei, inginerul Luka Petru, sustine insa ca,…

    Citește mai departe

    Dragos Ciomag, seful Directiei Silvice Prahova: ”Dupa ce trec de un anumit nivel al coniacului, oamenii se duc sa discute cu ursul si apar probleme”

    Directorul Directiei Silvice Prahova, Dragos Ciomag, da, intr-un interviu acordat PH-online, sfaturi eco prahovenilor si vorbeste despre incidentele din ultima perioada referitoare la atacurile ursilor, dar si despre comportamentul neadecvat al oamenilor in raport cu aceste animale. Reporter: Mai are respect romanul pentru fratele sau, codrul? Dragos Ciomag: Da, mai are, dar nu toti romanii….

    Citește mai departe
    Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

    Fructele goji te apara de boli. Afla cum sa le incluzi in dieta ta zilnica

    Numit si fructul longevitatii, goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sanatate. Afla ce efecte bune are si cum sa-l folosesti in alimentatie. Deoarece abunda in proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism: –…

    Citește mai departe

    Murele previn cancerul de colon

    Consumul de mure poate preveni unele forme de cancer, precum cel de colon si de stomac, datorita fibrelor alimentare. De asemenea, acidul clorogenic care se gaseste in aceste fructe impiedica formarea substantelor cancerigene in organism. Consumate proaspete, murele au proprietati depurative, laxative si antidiareice, in acelasi timp. De asemenea, produsul reprezinta o sursa importanta de…

    Citește mai departe
    Surse de calciu nebanuite

    Fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat

    Studiile cercetatorilor din Canada sustin ca fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat. Oamenii de stiinta din Canada sustin ca un consum ridicat de leguminoase poate sa previna diabetul zaharat de tip 2. Lista alimentelor „magice” contine fasole, mazare, naut si linte. Leguminoasele pot reduce in mod semnificativ tensiunea arteriala, nivelul de glucoza din…

    Citește mai departe

    Extractul de afine este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta

    Un popular supliment alimentar, extractul de afine, este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta. Bogate in antioxidanti cunoscuti sub numele de antocianine, afinele ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sub control prin stimularea sanatatii vaselor de sange. Desi cercetarile privind utilizarea extractului de afine in tratamentul hipertensiunii arteriale sunt foarte limitate, un studiu experimental…

    Citește mai departe
    Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

    Ministerul Agriculturii vrea sa spuna adio legumelor si fructelor transportate fara factura fiscala

    Ministerul Agriculturii a conceput modelul carnetelor de producator, in baza carora se permite accesul in pietele organizate. Acestea vor fi eliberate de primari si avizate de catre asociatii sau organizatii profesionale din agricultura, constituite la nivel teritorial sau local. Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de hotarare pentru stabilirea unor masuri de reglementare a filierei…

    Citește mai departe

    Ghid al plantelor medicinale

    Afla care sunt principalele proprietati ale plantelor si cum poti sa le folosesti. AGRISE (RIBES UVA-CRISPA) Agrisele au o mare valoare medicinala, fiind bogate in saruri minerale si vitamine. Substante active importante: vitaminele A, B1, B2, C si P, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, acizi – mai ales acidul citric, dar si acidul malic sau tartric,…

    Citește mai departe