Telefoanele nocive, aratate cu degetul

Unele telefoane mobile au un nivel de radiatii de cateva ori mai mare decat altele. Aceste dispozitive sunt daunatoare pentru utilizatori. Autoritatea americana de control in domeniul comunicatiilor a alcatuit un top al terminalelor in functie de radiatiile emise. Peste 4 miliarde de oameni folosesc telefonul mobil in intreaga lume. Unii dintre noi stam lipiti…

Citește mai departe

Drajeuri chimice

Drajeurile frantuzesti Francia nu sunt recomandate in primul rand copiilor, pentru ca au in compozitie coloranti chimici de sinteza care induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Principalul ingredient al drajeurilor Francia este zaharul, glucid cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida, care afecteaza buna functionare a pancreasului. Acesta va fi nevoit sa…

Citește mai departe

O substanta vegetala ar putea fi solutia pentru cancerul de piele

Un tratament experimental dezvoltat de o compania americana, pe baza manipularii genetice a unei substante vegetale, a permis reducerea substantiala a tumorilor canceroase ale pielii, potrivit unui studiu. Medicamentul se administreaza pe cale orala si blocheaza o proteina care are un rol important in cresterea celulelor canceroase. Tratamentul, conceput de expertii a fost obtinut cu…

Citește mai departe

Vinul diminueaza efectele radiatiilor

Pacientii de cancer care se afla sub tratament cu radiatii ar trebui sa consume un pahar de vin rosu inainte, informeaza Reuters. Un studiu efectuat cu ajutorul femeilor care au cancer la san arata ca un pahar cu vin consumat inaintea tratamentului poate diminua efectele toxice ale radiatiilor. „Cred ca este intrigant sa spui ca…

Citește mai departe

Calitatea aerului Europei se imbunatateste

Desi nivelul celor mai importanti poluanti continua sa scada in Europa in 2007, zonele rezidentiale si mijloacele de transport se transforma in surse semnificative de poluare, mentioneaza Agentia de Mediu Europeana(EEA) .  Descoperirile au fost prezentate intr-un raport-inventar al vastelor emisii, inventar ce reuneste informatii despre nivelul poluantilor din aer din cele 27 de state…

Citește mai departe

Multivitamine cu E-uri cancerigene

Multivitaminele Kruger cu gust de portocale se pot cumpara din orice hipermaket, fara sa existe cineva care sa le explice consumatorilor riscurile la care se expun consumandu-le. Pe lista de ingrediente a multivitaminelor Kruger intra aditivi alimentari care in mod normal nu au ce cauta intr-un produs ce ar trebui sa ajute la pastrarea sanatatii….

Citește mai departe

Berea si cancerul

Consumul zilnic de bere, dar si de bauturi alcoolice tari poate spori de pana la trei ori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer, potrivit rezultatelor unui studiu canadian, citat de Reuters. Cercetatorii de la Universitatea McGill din Montreal au monitorizat efectele consumului de alcool la 3.600 de barbati canadieni, cu varste cuprinse intre…

Citește mai departe

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul, precum si bolile de inima, conform unor cercetatori americani. Oamenii de stiinta au descoperit ca gustarile dintre mese contin niveluri „surprinzator de mari” de antioxidanti benefici sanatatii, numiti polifenoli, antioxidanti cunoscuti si sub numele de Vitamina P. Polifenolii din fructe si legume reduc riscul afectiunilor de inima…

Citește mai departe

Popcornul previne cancerul

Consumul de floricele de porumb si de cereale previne cancerul si bolile de inima, conform studiilor unor cercetatori americani. S-a descoperit ca delicioasele gustari contin multi antioxidanti benefici sanatatii, denumiti polifenoli. Acestia au ca efect reducerea riscului afectiunilor cardiace si se gasesc in fructe si legume, dar spre surprinderea tuturor, nivelul cantitatii este mult mai…

Citește mai departe

Cu dieta „verde”, fara Alzheimer

O cercetare de ultima ora, publicata in cotidianul American Medical Association, promoveaza faptul ca o dieta mediteraneana, constand doar in fructe, legume si cat mai putine grasimi, poate reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer, daca este sustinuta si de un program sportiv periodic. Doctorul Nikolaos Scarmeas, asistent al profesorului de neurologie de la Columbia University Medical…

Citește mai departe

Creme solare care ne ard pielea!

Trei din cinci branduri de creme solare nu asigura protectie impotriva razelor ultraviolete sau ar putea contine o substanta toxica pentru organism, sustine raportul unui grup de lucru din Statele Unite. Enviromental Working Group este un organism care militeaza pentru protejarea copiilor impotriva substantelor toxice din compozitia alimentelor, aerului, apei si a unor produse folosite…

Citește mai departe

Dezastrele ecologice – o realitate crunta cu care ne confruntam

Poluarea cu antidaunatori, scurgerile de petrol in apa marii, pericolele la care ne expun radiatiile nucleare si incendiile forestiere ameninta ecosistemul planetei noastre. Pentru a apara viata pe Terra este esential sa descoperim si sa analizam greselile care au provocat acest mare rau ecologic. Scurgerile de petrol in apa marii Una dintre cele mai mari…

Citește mai departe

Ceapa te apara de bolile cardiovasculare!

Specialistii in nutritie spun ca ceapa stimuleaza rinichii sa elimine din toxine, purifica organismul si accelereaza tranzitul intestinal lent. „Ceapa este bogata in quercetina, fitonutrien, antioxidant care se mai regaseste si in mere. Acest antioxidant are capacitatea de a apara organismul impotriva radicalilor liberi, a cancerului, a tulburarilor circulatorii si a bolilor cardiovasculare”, explica dr….

Citește mai departe

Sunca cu E-uri pentru copii

Polifosfatul, caragenanul si nitritul de sodiu sunt trei aditivi alimentari care nu sunt indicati in alimentatia copiilor si totusi se gasesc pe lista de ingrediente a produsului „Dodolina”, sunca de pui pentru cei mici. Sunca de pui pentru copii „Dodolina” (Unicarm) este un produs care nu are ce cauta in dieta copiilor din cauza aditivilor…

Citește mai departe

ANM publica harta radiatiilor. De ce trebuie sa ne ferim

Cresterea nivelului radiatiilor ultraviolete (UV), adica a intensitatii razelor soarelui afecteaza in primul rand sanatatea pielii si a ochilor. Dermatologii spun ca riscul de cancer de piele creste direct proportional cu nivelul radiatiilor UV, mai ales in perioada estivala cand soarele „arde”, la propriu. Pentru a veni in sprijinul populatiei, site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie…

Citește mai departe

Toriul, materialul nuclear care poate inlocui uraniul

Se pune la cale folosirea unui alt tip de combustibil pentru reactoarele atomice care functioneaza pe baza de apa grea. Metalul radioactiv care poate fi folosit in reactoarele nucleare de ultima generatie se gaseste in nisipurile de pe plajele indiene. Gasirea resurselor de uraniu, singurul combustibil folosit pana acum in centralele nucleare, reprezinta o problema…

Citește mai departe

Ketchup cu 8 E-uri

Ketchup-ul picant DLL are in compozitie 70% pasta de tomate, insa restul de 30% reprezinta aditivi alimentari, sare, zahar si apa. Amidonul modificat din porumb este aditivul alimentar cu cea mai mare pondere in produsul analizat. Acesta are rolul de a-i da ketchup-ului textura si consistenta potrivite. Insa consumatorii vor resimti probleme ale tractusului intestinal…

Citește mai departe

Studii privind tratarea levigatului de la gropile de gunoi ecologice

LUCRARILE CE STAU LA BAZA REALIZARII UNEI GROPI ECOLOGICE Lucrarile care se au in vederea realizarii unui depozit de deseuri sunt urmatoarele: – lucrari terasamente ; – lucrari de etansare ; -controlul de calitate al materialelor de etansare (geocompozitului, geomembranei, geotextilului de protectie) ; – realizarea sistemului de drenare a levigatului ; – realizarea sistemului…

Citește mai departe